fbpx
Close

Higuain: olin 2014. aastal jalgpalliga lõpparvet tegemas

Avatar

Gonzalo Higuain ja Maurizio Sarri. Foto: Reuters/Scanpix

Torino Juventuse ründemees Gonzalo Higuain meenutas, kuidas pärast pettumustvalmistavat 2014. aasta maailmameistrivõistlusi plaanis ta putsad varna riputada, aga tema ema suutis ta ümber veenda.

32-aastane Higuain on karjääri jooksul mitmetes tippklubides pallinud, mille seas Napoli, Madridi Real, AC Milan ja Londoni Chelsea. 2016. aastast alates kuulub ta Juventuse hingekirja, aga teda on kritiseeritud kui nõrka realiseerijat ja argentiinlasel on olnud tihti probleeme ka kaaluga.

“Olen alati kahetsenud, et teistest eraldusin, kartes, mida inimesed võivad öelda. Inimesed toovad ühe põhjusena raha välja, aga sõpru ei saa sa osta. Veedan jõule erinevate inimestega. Tahan oma ema näha, aga ta peab siia tulekuks 15 tundi lendama. Loomulikult saan tema pileti kinni maksta, aga see pole ikkagi kümne minuti teekond. Inimesed neid asju ei näe, aga mida nad näevad? Seda, et paned palli võrku, sest selle eest sulle makstakse. Olen mänginud parimates liigades, meeskondades, kolmel MM-il ja Copa Americal… Kui olin viie aasta vanune, siis ma ei osanud isegi kümmet protsenti sellest ette kujutada, aga sain sellega hakkama. Miks ma peaksin muretsema, mida inimesed räägivad? Kui olin sellest aru saamas, hakkasin rohkem väljas käima ja elama,” rääkis Higuain.

Kriitikaga valati Higuain üle 2014. aasta MM-i finaali järgselt, kui luhtas suurepärase võimaluse viia Argentina Saksamaa vastu juhtima. “Pole lihtne kuulda, et see tüüp pole enam hea, vaid on ebaõnnestuja ja ei suuda jalgpallurina hakkama saada. See teeb haiget. Jah, on tõsi, et me ei suutnud oma eesmärke ellu viia, aga et olla ebaõnnestuja? Jõuda kolmel korral finaali pole läbikukkumine. Kes iganes on unistanud väiksena jalgpalli mängimisest, aga ei teinud seda, siis on nemad samuti ebaõnnestujad? See on karm sõna, aga  mis seal ikka, võib-olla kes iganes seda kasutab, polegi kunagi milleski ebaõnnestunud. Võimalus seda (lööki) teha jõudis minuni ootamatult. Pidin selle löögi tegema, aga kahjuks ei suutnud seda realiseerida. Keskendusin sellele oma peas olnud esimese mõttega. Ma ei tea, kas teeksin nüüd sama. Pall tuli mu juurde siis, kui olin seljaga värava poole. Selle andis mulle kaugelt kaitsemängija ja nii pea, kui olin ümber pööranud, oli värav mu ees. See näis lihtsam, kui tegelikult oli.”

Argentina kaotas sakslastele lisaajal ja Higuain oli sedavõrd löödud, et oli jalgpallist loobumas. “Olin sammu kaugusel, et lõpetan mängimise, aga mu ema ütles, et jätkaksin. Kui see olnuks vaid mu enda otsus, siis oleksin jalgpalliga lõpparve teinud. See on midagi, mida armastan, aga rohkem armastan oma ema. Ta ütles, et ei luba mul öelda lahti millestki, mille nimel teda armastan.”

scroll to top