fbpx
Close

Inglismaa koondise peatreener võtab juhendamisel Sir Alex Fergusonist eeskuju

Avatar

Gareth Southgate. Foto: AP/Scanpix

Inglismaa koondis on peatreeneri Gareth Southgate’i all muutunud nooremaks meeskonnaks, kus kehtib reegel, et kui oled piisavalt hea, siis vanus ei mängi mingit rolli. Viimases EM-valikmängus Tšehhi vastu nähti ründes kahte 18-aastast mängumeest, kui Jadon Sancho sai kirja oma esimese mängu algkoosseisus ning Callum Hudson-Odoi tegi Raheem Sterlingule puhkust andes koondisedebüüdi.

“Meil on kõikidele positsioonidele konkurents ning arvan, et ründemängijad saavad juba väga noores eas küpseks ehk neid võib ründes juba noorena mängitada,” selgitas Southgate Sancho ja Hudson-Odoi valikuid. Sancho tõestas maailmale, et väärib kohta põhis, sest just tema sepistas Sterlingu ühe värava.

Hudson-Odoi aga oli heas mõttes apsakas, mis end ära tasus. “Leidsime järjekordse mängija, kes on meile meeltmööda, aga me polnud kindlad, kas ta suudab sellises mängus kohaneda. Meil oli õnne, et leidsime sellise palluri, keda juba sel korral proovile panna. Muidu andnuksime talle veidi aega U-21 tiimis, aga nagu näha, siis ta saab esindustiimi pinge all hakkama,” kiitis juhendaja Chelsea äärt.

Millest sellised otsused? Peatreener tunnistas, et teda on mõjutanud Manchester Unitedi legend Sir Alex Ferguson, kes andis tihtipeale noortele võimaluse ning õige mitmest kasvasid välja oma aja ühed parimad pallurid, näiteks Paul Scholes ja Ryan Giggs.

“See, kuidas Sir Alex Ryanit mängitas, andes talle täpselt õiges mahus mänguaega, kuivõrd ta meedia tähelepanu alla sattus ning kuidas teda suurde mängu vaikselt tuua, oligi Giggsi edu aluseks. Tunnen samasugust vastutust oma noorte osas ja peame leidma täpse tasakaalu, et miskit lörri ei läheks,” selgitas Southgate Sky Sportsile.

scroll to top