fbpx
Close

Sarri: ma ei mõista, miks mu mängijad ei saa aru, et palli tuleb liigutada kiirelt!

Avatar

Maurizio Sarri. Foto. Reuters/Scanpix

Torino Juventuse peatreener Maurizio Sarri kurtis pärast eilset Meistrite liiga kaheksandikfinaalis saadud 0:1 kaotust Lyoni Olympique’ilt, et ei saa kuidagi oma hoolealustega rahule jääda, sest mängus tehakse kõike vastupidiselt, mida treeningul on kokku lepitud.

“Raske on selgitada miks, aga esimesel poolajal liigutasime palli liiga aeglaselt, ilma igasuguse liikumiseta. Loomulikul viisil hakkab vastane pressima, võidab palli tagasi ja lööb isegi värava. Meil puudus sihikindlus ja agressiivsus, kui ründasime, ja 15 minuti jooksul puudus see ka kaitses. Meil oli ebaõnne värava olukorras, sest Matthijs de Ligt oli vigastusega väljaku ääres. Teine poolaeg oli parem, aga Meistrite liiga mängu jaoks sellest ei piisa. Ma ei tea miks, ma ei suuda mängijatele selgeks teha kui tähtis on palli kiiresti liigutada. See on põhiline asi, teeme selle kallal tööd edasi ning varem või hiljem jõuab see neile kohale. Jätkasin neile selle ütlemist, aga oli palju neid, kes liigutasid palli liiga aeglaselt ja sellest tulenevalt satuti valedele positsioonidele,” rääkis Sarri.

“Meil oli eile treening ja pall liikus kaks korda kiiremini kui täna õhtul. See on vastupidine, mis tegelikult peaks olema. Lõpuks tegime paljusid asju vastupidiselt sellele, mida treeningul tegime. Kui pall liigub aeglaselt, siis kaotad positsioone. Sa lubad vastasel endale läheneda, olla agressiivne ja võtta pall tagasi. Ma isegi ei arva, et Lyoni pressing oli sedavõrd tugev. Me lihtsalt liikusime liiga aeglaselt ja hetkekski ei suutnud mängutempost erineda. Kui seda teed, siis on ebatõenäoline, et suudad mingeid olukordi luua. Ma ei mõista, miks liikus pall treeningul kaks korda kiiremini võrreldes mängus olnud olukordadega. Teine poolaeg oli selle võrra parem, et pall liikus veidi kiiremini. Pallita liikumist oli rohkem ja olime võimelised nad trahvikasti lähistele suruma. Meie eesmärk on teha asju, mis selgelt erinevad sellest, mida meie tegime. Mulle ei meeldinud pika palli ette saatmine 60 meetri kaugusele. See on mõttetu, kui kõik klammerduvad sinna kokku. Parem on seda edasi viia ja anda madal läbisööt.”

scroll to top