fbpx
Close

Tottenhami hooaja tähtsaim mäng on täna. Kas Juventusele lüüakse hingekella?

Avatar

Foto: Reuters/Scanpix

Viimasel kolmel hooajal kaks korda Meistrite liiga finaali jõudnud Torino Juventus näitas koduväljakul Tottenhami vastu võimsat avapoolaega, ent siis hakati justkui seisu hoidma ja lõpuvilet ootama. Ründavat vutti mängiv Tottenham võttis meeleldi initsiatiivi ja lõi poolajaga kaks ülitähtsat väravat.

Nüüd, 2:2 viigiseisul, minnakse otsustavat 90 minutit Wembleyle mängima. Mõlemad tiimid vääriksid edasipääsu, kuid veerandfinaali jõuab neist üks. Kas iseloomu näidanud Londoni klubi või Itaalia vuti valitseja Juventus?

Tottenhamil pole keskkaitsja Toby Alderweireld veel terveks saanud ja eelmises kohtumises Douglas Costa maha niitnud ja Juventusele penalti kinkinud Serge Aurier jätab kaartide tõttu korduskohtumise vahele. Aurieri eemalejäämine võib olla tiimile pigem hea, sest elevandiluuranniklane pole just hiilanud oma uue klubi eest ja teeb jätkuvalt emotsionaalseid otsuseid. Liiga potentsiaalne mängurikkuja, kui nii öelda.

Juventusel on seis parem, kui eelmine kord. Jah, Lazio vastu võiduvärava skoorinud Paulo Dybala on mängus tagasi, aga Juan Cuadrado, Federico Bernadeschi, Mario Mandžukic kaasa ei tee. Kahtluse all on paremkaitsja Mattia de Sciglio ja Spursi vastu duubli löönud Gonzalo Higuain.

Mis saab otsustavaks? Massimiliano Allegri taktika. Kas Juve peatreener läheb mängu domineerima ja kuidas neutraliseeritakse Christian Eriksen, sellest sõltub üpris palju. Värav on niikuinii vajalik, sest Wembleyl viib 0:0 edasi just koduklubi. Itaallane oskab taktikaliselt teha õigel ajal õigeid lükkeid ja pole väga imestada, kui poolajaks on seis mugavalt 2:0. Kõik on võimalik. Tiimi selgroog ja suurte mängude kogemus on Tottenhami omast peajagu üle.

scroll to top