fbpx
Close

Inglismaa klubid võtsid kolmandast voorust maksimumi, Inter jäi surmagrupis ellu

Avatar

Foto: Action Images Reuters/Scanpix

Meistrite liiga kolmapäevastes mängudes võttis Londoni Chelsea napi ning Liverpool kindla võidu. Turniiri keerukaimas alagrupis said võidu kirja Barcelona ja Milano Inter.

Chelsea suutis eelmise hooaja Meistrite liiga poolfinalistile Ajaxile värava ära lüüa alles 86. minutil, kui täpne oli Belgia koondise ründaja Michy Batshuayi. Liverpoolil kulges kolme võidupunkti teenimine kergemalt ning 87. minutiks haarati Genki vastu Alex Oxlade-Chamberlaini, Sadio Mane ja Mohamed Salah’ väravatest 4:0 eduseisu. Kodumeeskonna auvärava lõi 88. minutil Nigeeria ründaja Stephen Odey.

E-alagruppi juhib Napoli seitsme punktiga. Järgneb Liverpool kuue, Red Bull Salzburg kolme ja Genk ühe punktiga. H-alagrupis on esikohal Ajax kuue punktiga ning sama palju punkte on kirjas ka Chelseal. Valencia paikneb kolmandal positsioonil nelja silmaga ja Lille’il on ette näidata üks punkt. Kuna teisipäeval alistas Mnchester City 5:1 Atalanta ja Tottenham Hotspur 5:0 Belgradi Crvena zvezda, siis kujunes kolmas voor ja antud nädal Inglismaa tippklubidele kahtlemata edukaks.

F-alagrupis, kuhu kuuluvad Barcelona, Dortmundi Borussia, Milano Inter ja Praha Slavia, jagus põnevust küllaga. Lionel Messi väravast läks Barcelona juba kolmandal minutil ette, kuid 50. minutil viigistas Slavia poolelt seisu Tšehhi kaitsemängija Jan Boril. Hispaania tippklubile tõi võidu Peter Olayinka õnnetu 57. omavärav.

Antonio Conte juhendatav Inter sai 22. minutiks Lautaro Martinezi tabamusest eduseisu kätte ning Dortmundi pressingule vaatamata tekkis 82. minutil kodumeeskonnal ideaalne võimalus mäng ära otsustada, kui Saksamaa klubi keskkaitsja Mats Hummels kukutas karistusalas murule kõigest 17-aastase Itaalia ründaja Sebastiano Esposito. Martinez sai võimaluse penaltit lüüa, kuid Dortmundi väravavaht Roman Bürki tegi tõrje ning jätkuolukorras ei suutnud just Esposito hiilgavat võimalust ära kasutada. Suurte jõududega rünnanud Dortmund karistati siiski minuti enne normaalaja lõppu ära, kui vasturünnakul oli täpne 32-aastane Antonio Candreva, kellele oli see karjääri esimeseks Meistrite liiga väravaks.

Alagruppi juhib Barcelona seitsme punktiga, Dortmund ja Inter järgnevad võrdselt nelja silmaga. Üks punkt on kirjas ka Slavial ning teoorias on seega veel igal meeskonnal võimalus alagrupist edasi saada.

Kõik tulemused:

Amsterdami Ajax – Londoni Chelsea 0:1

RB Leipzig – Peterburi Zenit 2:1

Genk – Liverpool 1:4

Red Bull Salzburg – Napoli 2:3

Praha Slavia – Barcelona 1:2

Milano Inter – Dortmundi Borussia 2:0

Lissaboni Benfica – Lyoni Olympique 2:1

Lille – Valencia 1:1

scroll to top