fbpx
Close

Manchester City universaalmängija Fernandinho: Messist, Ronaldost, Neymarist ja Mbappe’st on keerulisem vastane olnud…

Avatar

N'Golo Kante ja Fernandinho. Foto: SIPA/Scanpix

Manchester City üks võtmemängijatest ja David Silva järel tihti ka kaptenipaela kandnud brasiillane Fernandinho avaldas, et kuigi jalgpallimaailma parimateks peetavad mängumehed on tõepoolest keerulised vastased tema jaoks olnud, siis kõige raskem on olnud tegutseda Londoni Chelseas pallinud Diego Costa vastu, kellega ta pole pärast 2017. aastast enam palliplatsil vastamisi läinud.

“Raskeimad vastased, kellega olen kohtunud, on olnud Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar ja Kylian Mbappe. Kõik nad on niivõrd head ja valmistavad kaitsjatele palju probleeme. Aga mu jaoks on üks kõige keerulisem vastane olnud [Madridi Atletico ründaja] Diego Costa, kui ta veel Chelseas oli. Ta oli heas hoos. Loodan, et saan temaga veelkord kohtuda,” ütles Fernandinho Philadelphia Unioni peatreeneri Jose Klebersoniga toimunud vestluses.

Ühtlasi meenutas Fernandinho, kuidas temast sai Aymeric Laporte’i vigastuse tõttu keskkaitsja, kuigi on kogu oma karjääri tegutsenud keskväljal või poolkaitses. “[Peatreener] Pep Guardiola tuli mu juurde ja rääkis sellel positsioonil mängimisest. Olin seal varasemalt mõningates mängudes tegutsenud. Selle hooaja jooksul oli meil vigastustega väga palju probleeme ja siis ta liigutaski mind keskkaitsesse. Mulle see sobis, sest enamik ajast saan ka ise palli ja suure osa mängudest valdame kõige rohkem palli. Mulle polnud nii see mingi probleem. Loomulikult on see veidi teistsugune olukord võrreldes keskväljal mängimisega, aga hooaja vältel kohandasin oma mängu selle positsiooniga ja arvan, et olen nüüd sellega harjunud. Mõnikord pead end meeskonna heaks ohverdama ja see on üks näide, mida olen Manchester City heaks teinud. Loodan, et saame tulevikus edukad olla. Kui mängin keskväljal või poolkaitsjana, siis mu jaoks on kõige tähtsam asi tulemus ja võit mängu lõpus. Õpin endiselt, aga samas naudin seda ja loodan, et arenen.”

Fernandinho kinnitas, et on City ridades õnnelik, aga ei pruugi seal oma karjääri lõpetada. “Olen mõelnud MLS-ist. See on pakkumine, mida kindlasti kaaluksin tulevikuks. Mina ja mu perekond oleme Manchesteri hästi omaks võtnud. See on kõige toredam linn. Kõigil on mängu vastu kirge ja nad armastavad jalgpalli. Sellest ajast, kui olen seal olnud, olen tundnud fännide armastust ja austust. See on hea, mis annab lisamotivatsiooni teha kõvasti tööd nii väljakul kui selle kõrval. Igatsen muidugi ka oma kodumaad, aga lõpuks teen ikkagi oma tööd,” lisas Fernandinho.

scroll to top