fbpx
Close

Endine Prantsusmaa koondislane Anelka: vihkasin Madridi Reali, tahtsin Liverpooli jääda

Avatar

Nicolas Anelka. Foto: AFP/Scanpix

Hulganisti Euroopa tippklubisid esindanud endine ründemees Nicolas Anelka meenutas Netflix’i dokumentaalsarjas, et Liverpool’ist lahkumine oli talle tohutu pettumus, sest Hispaanias, Madridi Realis veedetud periood oli äärmiselt kurnav.

41-aastase Anelka mängijakarjäär on kahtlemata kadestamisväärne. Ta on esindanud Pariisi Saint-Germaini, Madridi Reali, Londoni Arsenali, Liverpooli, Manchester Cityt, Londoni Chelsea’it, Torino Juventust ja veel mitmeid väiksemaid klubisid. Auhinnariiulil on tal olemas nii Inglismaa ja Itaalia meistritiitlid, aga ka Meistrite liiga trofee. 1999. aastal siirdus ta Arsenalist Reali, aga isiklikus plaanis ebaõnnestus totaalselt ning naasis PSG-sse. Seejärel sattus ta laenulepingu alusel Liverpooli ja hooaja lõppedes müüs PSG tema mängijaõigused Manchester City’le. Nüüd tunnistab Anelka, et oleks tahtnud Liverpooli edasi jääda, kuna Realis oldud aeg oli siiani kammitsema jäänud ning järjekordne klubivahetus ei mõjunud talle sugugi hästi.

“Liverpooli fännid mõtlevad, et ma ei tahtnud jääda. Nad peavad teadma, et selles polnud asi. Kogu see episood oli mu jaoks traagiline. See on klubi, kus ma oleks saanud teha vägevaid asju. Mõistsin, mida tähendab olla staar, kui Madridi Realiga liitusin, ja ma vihkasin seda. Pärast pressikonverentsi läksin riietusruumi. Sattusin sinna esimesena, istusin maha, aga mängijad tulid järjest mu juurde ning ütlesid: “See on mu koht.” Ma öelnuks: “Vabandust. Kas ma võin siin istuda?” ja siis tuli järgmine mängija mu juurde ning sõnas: “See on mu koht.” See juhtus võib-olla 20 korda. Mõtlesin, mida ma teen siin. See siin saab olema vaenulik. Mida sel päeval kogesin oli vaid õudusunenäo algus,” ütles Anelka.

“Oli vaja eneseohverdusi teha ja ma olin liiga noor, et aru saada. Seal oli niivõrd palju pinget. Iga päev olin meedias. Väljakul asjad ei sujunud, isiklikku elu mul polnud. Ma ei saanud midagi teha. Sa oled 20-aastane ning ei saa tänaval kõndida. Kõigest, mida sa teed, räägitakse, ja kõik, mida sa ostad, on järgmisel päeval ajalehes.”

Oma karjääri eelviimase hooaja veetis Anelka West Bromwich Albioni ridades. Tähelepanuta ei möödunud aeg sealgi, sest “quenelle”-tähistus tõi prantslasele 80 000 naelsterlingi suuruse trahvi kaela. Anelka sõnul oli see suunatud varasemase treeneri Steve Clarke’i suunas. “Olen meeskonnas tagasi ning esimeses mängus löön värava. Seega tegin selle žesti. Inimesed ei tea seda, sest ma ei tahtnud kunagi rääkida Steve Clarke’ist, aga kui ma teen quenelle’i, siis on see suunatud temale. Mu jaoks polnud see antisemitistlik, mistõttu olin üllatunud.”

scroll to top