fbpx
Close

INTERVJUU – Tottenhami poolehoidja “väristamisest”, Pochettino tulevikust ning tiimist: las teised peavad meid väristajateks, nad näitavad sellega vaid oma ebakindlust

Avatar

Harry Kane. Foto: Reuters/Scanpix

Tottenham on üks eriskummaline klubi, mille lootusi ja ootusi on keeruline paika panna. Mõndade jaoks tundub, et tegemist on klubiga, mis mängib pidevalt üle oma võimete, kuid otsustaval hetkel mängib oma suure võimaluse maha; teiste jaoks aga suurepärase projektiga, mis annab noortele võimaluse ning viljeleb ilusat jalgpalli. Klubi igapäevase käekäiguga kursis olev poolehoidja Mihkel andis Jalgpall24-le kiire intervjuu ning selgitas mitmeid kurioosseid olukordi, mis on seda hooaega kujundanud.

Esiteks räägiks kahest kohutavast nädalast, mis sel kalendriaastal juhtunud – kahe mänguga langeti kahest karikasarjast, kuu aega hiljem mängiti maha liigatiitli lootused. Milles asi, miks nii juhtub ja kes on süüdi?   

“Kes on süüdi” on väga must-valge suhtumine. Süüdlaste nimetamine/otsimine ei vii edasi. Mõelda tuleb, mis valesti tehti ja kuidas tulevikus paremini teha. Kuid kui otsida kelle peale näpuga näidata, siis jagaks selle võrdselt [Mauricio] Pochettino ja mängijate vahel. Üks ei suutnud piisavalt häälestada mängijaid ja teisi lihtsalt vahepeal ei huvitanud ja kokkuvõttes mindi poolkõvalt peale. Häälestatuse küsimus on ka üks põhjus miks [Fernando] Llorente jätkuvalt klubis on. Nuusutas ta ju Juventuse riietusruumi ja koges, mis toimub võitvas klubis. Nüüd oleks aeg need kogemused noortele edasi anda.

Mis oleks sul kui Spursi poolehoidjal vastulauseks öelda nendele, kes seda klubi väristajateks peab? 

Kui keegi peab seetõttu ennast ja toetatavat klubi täisväärtuslikumaks siis andku minna. Näitavad välja enda ebakindlust. Kindlasti minevikus oli seal tõepõhi all, kuid realistlikult vaadates on asjad siiski hästi ja tuleb rahul olla hetkeseisuga. On ju põhimõtteliselt ligi kaks hooaega mängitud võõrsil. Meenutagem siiski, et White Hart Lane oli kindlus. Erinevalt mõne muu klubi fännidest on Spursi toetajad kahe jalaga maapeal ja pole kuulutanud, et see aasta on meie oma ning siis kukutakse kõrgelt ja lüüakse letti loosungid “Järgmine aasta on meie oma”. Pragmaatilisus ennekõike.

Tottenham on üle aastate taas Meistrite liiga veerandfinaalis. Kuidas on väljavaated, kas see on lagi või oleks pääs järgmisesse vooru ka reaalne? Keda tahaksid vastaseks saada?

Kuna paremal päeval mängitakse kõigiga võrdselt siis võiks unistada ka edasipääsust. Dele Alli peaks ka selleks ajaks lisajõuna tagasi olema. Isiklikult eelistaks vastast paarist Porto – Roma. [Roma langes konkurentsist]

Peatreener Mauricio Pochettino on välja näidanud oma rahulolematust klubi rahakoti osas. Kas tema torked juhtkonna suunas on olnud ülekohtused ning olles hetkel liigas kolmandad ja omades Suurest Kuuest üht kõige õhemat rahakotti, kas kõik jutud tiitliheitlustest jm on tegelikult liiast ning tiitlihõngu jaoks peaks tiim üle oma võimete mängima?

Meeskond on hetkel seal kus nad peaks olema ehk tipu lähedal, aga mitte täitsa tipus. Päriselt tiitlile pretendeerimisest jääb puudu väga tugev keskväljamees ning ründesse tugev back-up [Harry] Kane’ile. Kuna mänge on palju ja meeskond õhuke, siis kõige tähtsamal perioodil kevadel ollakse juba väsinud ning see hakkab mängima. Pochettino torked juhtkonna suhtes on kindlasti õigustatud, kuid ma näen neid pigem sellise PR-lükkena. Naiivne oleks oodata suuri üleminekuid kui staadioni peale on just kulutatud meeletu raha ning nimesponsoritki pole veel staadionil. Ning nui neljaks ei hakata kedagi ostma.

Real Madrid vahetab suvel ülisuure tõenäosusega treenerit, üheks kandidaadiks on olnud Pochettino. Kas oled mures? Kui ei, siis miks oled kindel, et ta jääb Spursi?

Veidi ikka, kuid mitte üleliia. Pochettino peale Reali masti treener. Glamuur ja draama, mis Realiga kaasas käivad, ei sobi Pochettino natuuriga. Lisaks ei saaks ta Realis aega, et oma süsteemi tööle panna. Ning ta vajab lihvimata teemanteid, mitte valmis superstaare, kelle kätt peab hoidma. Ma usun, et vähemalt ühe hooaja tahab ta ise ka uuel staadionil veeta. Kui peaks juhtuma kõige halvem ja ta meelitatakse ära, siis tuleb seda teha väga suure rahalise kompensatsiooni eest. 
scroll to top