fbpx
Close

Neville: Manchester United on teinud häid käike, aga lahendust vajab esikinda koht

Avatar

Gary Neville. Foto: AFP/Scanpix

Jalgpalliekspert ja endine Manchester Unitedi mängija Gary Neville tunnustas Unitedit kahe vägeva suvise täienduse eest. Samas arvab inglane, et suur probleem valitseb väravavahi kohal, sest esinumbrit parasjagu justkui polegi.

Unitedi esimene valik väravasse on pikka aega olnud David de Gea, kes saabus 2011. aastal Madridi Atleticost. Hispaania koondislase vormikõver on aga väga kõikuv olnud viimased kaks aastat, mil Unitedi juhendamise võttis üle Ole Gunnar Solskjaer. Konkurentsi on pakkumas talendikas Dean Henderson, kes tegi fantastilise 2019/20 hooaja Sheffield Unitedis, kus ta laenul viibis. Inglismaa koondislase puhul on algava hooaja esimeses mängus, 14. augustil Leeds Unitedi vastu kaasategemine kahtluse all, sest mees on hetkel koroonaviirusega nakatunud. Solskjaerile oleks variant veel 35-aastane Tom Heaton, kes eelmisel hooajal Aston Villas laenul veetis, aga usutavasti pääseb De Gea siiski platsile.

Kui väravavahi positsiooni puhul on küsimärke, siis palju kriitikat saanud teised kohad on sellel suvel vägagi paljulubava lahenduse leidnud. Dortmundi Borussiast palgati 21-aastane Jadon Sancho 100 miljoni euro eest, kes peaks kvaliteeti juurde tooma ründeosakonda. Keskkaitsesse toodi aga Madridi Realist prantslane Raphael Varane, kes pallis seal 2011. aastast alates. Kogenud mängumehe eest tasuti ligi 80 miljonit eurot.

“Arvan, et Varane on väga põnev täiendus ja sama käib Sancho kohta. Aga ma arvan, et need täiendused olid ka vältimatud. Nad pidid parema ääre koha täitma, mis on olnud väikseks probleemiks viimase aasta või kahe jooksul. Arvan, et kannatlikkuse näitamine ja tema palkamine oli ausalt öeldes kaalutletud otsus. Usun, et Ole on seda klubisse toonud – nad ei palka mängijaid enam ilma põhjuseta. Eelmisel hooajal ma arvan, et iga Unitedi poolehoidja, kommentaator, teleekspert vaatasid Unitedit ja ütlesid: “Harry Maguire’i kõrvale on vaja teist väärikat keskkaitsjat”, ja nad saidki selle,” rääkis Neville Sky Sportsi vahendusel.

“Mu arvates tuleks väravavahi olukord klaariks saada. Tuleb ära otsustada, kes on esinumber ning United oleks kaitses heas positsioonis. Loodetavasti suudab Sancho tuua tasakaalu, mida on ründesse vaja,” lisas Neville.

scroll to top