fbpx
Close

Liverpool koduplatsil jälle väravata ja kaotus kirjas, lähikonkurendid võõrsil aga võidukad

Avatar

Jordan Henderson ja Jürgen Klopp. Foto: AFP/Scanpix

Inglismaa kõrgliigas toimus kolmapäeval viis mängu, milles suurima üllatuse osaliseks sai Liverpool, kui koduväljakul võeti vastu kaotus. Kõik teised lähimad rivaalid Manchester City, Leicester City, Everton ja West Ham United teenisid see-eest kolm punkti tabelisse juurde.

Kaks järjestikust 3:1 võitu saanud Liverpool paistis olevat oma pikale veninud mõõna lõpetanud, kui koguni viies eelmises Premier League’i matšis ei suudetud võitu võtta. Nüüd võõrustati hiljuti Tottenham Hotspuri 1:0 tulemusega üllatanud Brighton & Hove Albioni ning leppida tuli samasuguse lõpptulemusega. Avapoolajal väravaid ei löödud, kuid 56. minutil riputasid külalised Leandro Trossardile ideaalse palli trahvikastis pea peale, kes suunas selle värava ette edasi ning Steven Alzate nimele jäi võidukas tabamus.

Manchester City sai Gabriel Jesusi kolmanda ja Raheem Sterlingu 38. minuti väravatest jagu Burnley’st. Sama skooriga oli Leicester City parem Fulhamist ja samuti löödi väravad ära avapoolajal Kelechi Iheanacho ning James Justini abiga.

West Ham United seevastu esimesel poolajal võõrsil Aston Villa vastu sihile ei jõudnud, aga teisel poolajal viisid meeskonna Tomaš Soucek ja hiljuti Manchester Unitedist laenule siirdunud Jesse Lingard 2:0 ette. Aston Villa vastas 81. minutil Ollie Watkinsi väravast, aga vaid kaks minutit hiljem kerkis West Hami kangelaseks Lingard, kes vormistas lõppskooriks 3:1.

Evertonil oli samuti tükk tegu võõral väljakul Leeds Unitediga, kes oli kaks järjestikust võitu saanud vastavalt 2:1 Newcastle Unitedi ja 3:1 Leicester City üle. Gylfi Sigurdsson viis Evertoni üheksandal minutil juhtima ning 41. minutil kasvatas eduseisu kahele Dominic Calvert-Lewin. Leeds polnud veel lõppsõna öelnud ning brasiillasest ründaja Raphinha tegi 48. minutil seisuks 1:2, ent põnevaks kujunenud mängus Everton viigistada siiski kokkuvõttes ei lubanud.

Tulemused:

Burnley – Manchester City 0:2

Fulham – Leicester City 0:2

Leeds United – Everton 1:2

Aston Villa – West Ham United 1:3

Liverpool – Brighton & Hove Albion 0:1

scroll to top