fbpx
Close

Rooney oma mängijakarjääri ajal tekkinud pingetest ning stressist: olin omaette ja jõin kaks päeva

Avatar

Wayne Rooney. Foto: Reuters/Scanpix

Endine Manchester Unitedi ja Inglismaa koondise ründemees Wayne Rooney avaldas intervjuus Mail on Sunday vahendusel, kui keeruline oli tal mängijana toime tulla erinevate raskustega, mille jooksul ta tihti ka murdus.

“Tegin noorena mitmeid vigu. Mõned neist olid meedias, mõned mitte. Olgu see võitlemine või mis iganes. Minu jaoks tegeleda asjadega, mis jõudsid ajalehte, tegeleda tol ajal peatreeneri ja perega oli kõik väga raske. Esimestel aastatel Manchester Unitedis olles, ilmselt selle ajani, kui saime oma esimese poja, Kai, lukustasin end muust eemale. Ma ei käinud kunagi väljas. Oli aegu, kui said mõned päevad jalgpallist vabaks ning siis ma lihtsalt lukustasin end kõigest eemale ja lihtsalt jõin, et kõik see oma mõtetest välja saada. See aitas mul mõned probleemid unustada, millega toona tegelesin. See oli nagu liigtarbimine,” rääkis 36-aastane Rooney.

“Olin nooruses alati vihane ja agressiivne. See oli ilmselge, kui jalgpalli juurde sattusin. Oli selge, et mul oli probleeme, millega pidin püüdma hakkama saada. Nüüd, õnneks, olen selle kontrolli alla saanud. Mu suhe joomisega on nüüd korras. Pole mingeid probleeme. Endiselt mõne dringi võtan nüüd ja teen seda ka edaspidi, aga mitte nii, nagu olin varasemalt harjunud, kui veel mängisin. See on hästi kontrolli all.

Rooney on 2020. aastast Derby Countys peatreener olnud, kuid hiljuti oli tal laual pakkumine Evertonist, kust teatavasti lahkus kehvade tulemuste tõttu Rafael Benitez. Rooney kasvas ise just Evertoni akadeemiast välja enne Unitediga liitumist ning võis arvata, et nüüd kavatseb ta sinna tagasi minna, ent ütles siiski pakkumisele ära. “Olen siin (Derby Countys) olnud üle kolme aasta nii mängija kui treenerina. Sa ehitad usalduse üles mängijate ning eelkõige meeskonnakaaslastega, seejärel treenerina ning kõigi taustajõududega. Kõik, mida ma nendelt mängijatelt palun kõva töö, aususe, truuduse ja pühendumise osas… kui oleksin lihtsalt ümber pööranud ja öelnud: “Mul on pakkumine ja lähen,” siis ausalt öeldes poleks ma saanud seda mängijatele ja taustajõududele teha.”

“Nägin, et kui Benitez vallandati ja mu nime hakati seostama Evertoniga, siis taustajõud olid murelikud ning nad kartsid, et kui lahkun, siis mis seisu klubi satuks? Tean, et nad on vaadanud minu poole, et püüda ja aidata seda klubi taas üles ehitada. Rääkisin nendega ja ütlesin: “Olen teie ees seisnud ja olen teiega. Mis iganes seal välja öeldakse, olen teiega. Arvan, et see oli neile väga oluline,” lisas Rooney.

scroll to top