fbpx
Close

Arsenalist lahkunud väravavaht: see on samm mu karjääris edasi

Avatar

-Emiliano Martinez | Foto: AFP/Scanpix

2012-2020 Londoni Arsenali hingekirja kuulunud, aga enamik selle perioodi jooksul erinevates klubides laenul käinud argentiinlasest väravavaht Emiliano Martinez ütles Sky Sportsile antud intervjuus, et otsus Aston Villasse minna on samm tema karjääris edasi.

16. septembril vormistati ära üleminek, mille alusel liikus Martinez oma pikaaegsest koduklubist 25 miljoni naela eest Aston Villasse. Arsenali põhiväravavaht Bernd Leno sai eelmise hooaja lõpus raske vigastuse ning Martinez sai nii oodatud võimaluse end peatreener Mikel Arteta silmis tõestada. Kuigi esitused olid head ja meeskond purjetas välja ka Inglismaa karikavõiduni, jäi Arteta siiski sakslase Leno peale kindlaks. Nii pidaski Martinez vajalikuks klubi vahetada ja sihib ühtlasi oma kodumaa koondises kohta põhikoosseisus.

“Olen oma karjääri parimas vormis ja kui mul polnud mänguaja suhtes kindlust, siis polnud ma jäämise osas samuti kindel. Võitlen, et olla Argentina koondise esikinnas. See on mu unistus. Aston Villa on suur klubi, mul pole mingeid kahetsusi, et siia tulin. Kõik mõtlevad, et tegemist on samm tagasi võrreldes Arsenaliga, aga tegelikult arvan, et see on just samm edasi mu karjääris,” sõnas Martinez.

“Inimesed ei suuda ette kujutada, kui palju olen pidanud võitlema, et pingilegi saada. Minu ees oli veel üheksa väravavahti. Kui juba pingile pääsesin, siis tahtsin saada esikindaks. Hetkel, mil sain särgi numbriga üks ja ma polnud üldse kindel, kas saan selle endale jätta, ütlesin, et lähen ja saan number üheks kuskil mujal. Mu ambitsioon oli alati olla Arsenalis esikinnas. Tulla läbi sealsest akadeemiast polnud lihtne. Inimesed, kes räägivad jalgpallist väljaspool, ei tea jalgpallist midagi. Tahan Villaga olla järgmisel hooajal Euroopas. Kõik klubis arvavad, et meil saab olema suurepärane hooaeg, mis annab mulle hoogu juurde. Saime kaks võitu ja meil pole Liverpooliga matšis mitte midagi kaotada. Kui tahad liigas midagi saavutada, siis pead parimaid võitma, mida me pühapäeval ka teha tahame,” lisas 28-aastane Martinez, kes kuulunud kahel korral Argentina koondisesse maavõistlusmängudes, kuid kummalgi juhul pole veel platsile pääsenud.

scroll to top