fbpx
Close

SUURE MÄNGU EEL: kas jalgpall tuleb koju?

Avatar

Foto: Focus Images/Scanpix

Inglismaa jaoks on viimased aasta aega olnud vapustavalt ideaalilähedased – MM-il tuldi esinelikusse ja murdi penaltineedus; Premier League’ist jõudsid neli klubi eurofinaalidesse ning Chelsea ja Liverpool tõstsid pea kohale trofeed. Nüüd ollakse Rahvuste liiga poolfinaalis ja inglased salamisi loodavad, et jalgpall tuleb koju.

Loodeti juba juulikuus, ent Kolm Lõvi jäid poolfinaalis lisaajal alla Horvaatiale, kes omakorda kaotas finaalis Prantsusmaale. 1996. aastal toimus EM ning Inglismaa, olles siis juba suurtiitlita 30 aastat, lootis, et äkki nüüd tuleb tiitel. Äkki. Selle auks loodi Liverpooli rokkbändi The Lightning Seedsi ja kahe koomiku David Baddieli ning Frank Skinneriga lugu “Three Lions”, mille refrään keskendub kojutulekule.

1863. aastal loodi kaasaegne versioon jalgpallist just Inglismaal ning 103 aastat hiljem tuli korraldajamaa vutihällis toimunud maailmameistrivõistlusel esikohale. 1996. aasta EM toimus samuti Inglismaal ning loodeti, et kodus toimuv suurvõistlus lõpeb taaskond nende võiduga. Aga poolfinaalis lõi praegune koondise peatreener Gareth Southgate penalti Saksamaa kiiprile Andreas Köpkele sülle ja unistus purunes.

Aga just Southgate on suutnud lootusetust Inglismaast vorpida midagi erilist. Vanuse poolest alles oma parimatesse aastatesse jõudvad Harry Kane, Raheem Sterling ja Trent Alexander-Arnold on Premier League’is tõestanud enda taset ja võimekust mängida teiste tippudega kui võrdne võrdsega. Eneseusk ning ühtekuuluvustunne panevad inglased jälle lootma.

Optibet hindab inglaste šanssi hollandlaste omast paremaks ja nende edasipääsu koefitsiendiks on 1.73. Holland ei ole neist kõvasti maas – nende võidu korral saad raha kahekordselt tagasi. Kuna Kane tegi laupäeval vigastuspausilt naastes Meistrite liiga finaalis täismängu, võib ta kohtumist vaadata hoopis varumeestepingilt. Pilk on sätitud just Sterlingule, kes on lõpuks oma kaane koondise eest maha saanud ja kes oskab väravaid lüüa.  Tema värava korral raha kolmekordselt tagasi.

Vaata kõiki koefitsiente SIIT.

 

 

scroll to top