fbpx
Close

EELVAADE: Arsenali alahindamine võib lõppeda katastroofiga

Avatar

Mesut Özil. Foto: AFP/Scanpix

Kui Arsenali on viimastel aastatel suhtutud kui “parim-enne-möödas” tiimi, kes vahel võib enda reaalset taset palliplatsil näidata, ent suurtes mängudes jookseb kollektiivselt lati alt läbi, siis tänavune hooaeg on tõestanud üht – ajad on muutunud, õhkkond on teine ja tegemist on taas tiimiga, kellega tasub arvestada.

11 järjestikust võitu noppinud Arsenal jäi tosinata, kui Crystal Palace’iga mängiti võõrsil 2:2 viiki. Kuigi tulemus tegi fännidele tuska, siis peatreener Unai Emery jäi mängupildi ja oma tiimiga siiski rahule. Areng on silmnähtav ning palliplatsil olev keemia ning üksteise mõistmine muutub aina paremaks. Ja peab Liverpool kindlasti arvestama.

Suvel neli väärt täiendust teinud Liverpool ei plaani Jürgen Kloppi sõnul teha talvel ühtki ostu, sest vajadus selleks puudub. Premier League’is alustati viimaste dekaadide parima hooga ning siiani ollakse kaotuseta. Kuid Arsenal võib olla esimene, kes neid murrab.

“Tahame kirjutada uut ajalugu. Meil on uued mängijad, uus õhkkond ning meil on piisavalt kvaliteeti ning tiimis sügavust. Usun sellesse projekti jäägitult. Võtame iga mängu kui võimalusena areneda ning liigume paremuse poole,” ütles legendaarse Arsene Wengeri hispaanlasest mantlipärija mängu eel.

Klopp on enda vastase osavusest vägagi teadlik. “Kõik teadsid, kui hea ta on – kahe või kolme aastaga võita kaheksa tiitlit on päris võimas saavutus. Jah, Arsenali fännid polnud ekstaasis, kui ta nime kuulsid, aga see on Inglismaa värk – siin tahetakse suuri nimesid ja kaanepoisse. Unai oli eelnevalt Prantsusmaal ja siis Hispaanias väiksema klubi eesotsas ehk ta kihutas radari alt läbi,” selgitas sakslane.

19.30 pannakse pall Emiratesil mängu ning kuigi Liverpool on selle kohtumise favoriit, ei tasu Arsenali sugugi maha kanda. Optibet pakub ‘Pooli võiduks 1.87-kordset tagasimakset.

Arsenal on sel hooajal on teise poolaja tiim – nende 24-st väravast on vaid kuus löödud avapoolajal. Võttes arvesse Liverpooli tugevnenud kaitseliini ning etema väravavahi, on kodutiimi tõenäosus avapoolajal skoorida õige väike. Liverpool juhib avapoolajaks ning raha 1,49-kordselt tagasi; kui seis on aga viigis, saad raha tagasi.

Liverpool ei taha oma head algust niisama prügikasti visata ning Emiratesile minnakse kolme punkti järgi. Tiitlikaitsjat Manchester Cityt ainuliidriks lasta võib hiljem kätte maksta, sest nagu läinud hooaeg näitas, siis varakult liidripositsiooni hoidnud tiim seda naljalt käest ei lasknud, vaid ajapikku hoopis suurendas vahet lähimate konkurentidega ning hetkelgi ollakse saja punkti kursil.

scroll to top