fbpx
Close

Optimistlik Solskjaer: United on võimeline võitma Premier League’i

Avatar

Ole Gunnar Solskjaer. Foto: AFP/Scanpix

Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer rääkis enne tänast suurt matši Manchester City’ga, et tema juhendatav meeskond suudab tulla Inglismaa meistriks.

Teisipäeval sai selgeks, et Unitedi jaoks on UEFA Meistrite liiga hooaeg läbi, kui võõrsil jäädi alla RB Leipzigile 2:3, keda hooaja esimeses omavahelises mängus koguni 5:0 võideti. Lohutuseks jätkatakse küll Euroopa liigas, aga on selge, et klubi ambitsioonidega see ei kattu. Inglismaa kõrgliigas on enne matši City vastu kirjas 19 punkti, mida on viie võrra vähem tabeliliidrist Tottenham Hotspurist. Nii on kõik variandid olemas üle pika aja Premier League’i tiitel võtta ja seda ka Solskjaer kinnitas.

“Manchester Unitedis peaks sul alati olema eesmärk karikaid võita. Mõistagi on viimase kolme hooajaga olnud kaks võistkonda, mis on ülejäänutest kõvasti ees olnud. Mul on selle hooaja või uue aasta saabumisega seoses usku, et see meeskond on arenemas ja suudame konkurentsis püsida. Loomulikult peame olema eelmisest hooajast paremad, aga ma ei arva, et ühelgi meeskonnal oleks sellest pääsu. Lähen igale mängule vastu võidusooviga. Võib-olla on see vastus teie küsimusele. Kui iga mängu võidad, siis lõpetad trofeega,” rääkis Solskjaer.

Endine Unitedi mängumees Paul Parker aga usub, et Solskjaer on näppu lõiganud sellega, et muudab pidevalt meeskonna formatsioone. Kuigi Inglismaal on viimased mängud võidetud, siis algselt on jäädud kaotusseisu ja Parkeri sõnul näitas Leipzigiga mäng ära, et Solskjaeri senised otsused pole end ära õigustanud.

“Solskjaer on liiga sõltuv hoidmaks kogu aeg väljakul kahte kontrollivat poolkaitsjat. Sellel pole mõistlikku põhjendust. Ta läheb vastu mängule, milles sa ei saa viigi järele minna, aga kui paned kaks kontrollivat mängijat väljakule, siis nende treener [Julian Nagelsmann] ei uskunud, mida United teeb. Esimene poolaeg näitas ära, miks Manchester United oma valikutega nii mööda pani. Sa ei saa jätkata kvaliteetsete meeskondade vastu mängimist nii, et muudad oma süsteemi iga kohtumise jaoks. Kui ma Unitedis olin, siis mängisime formatsiooni 4-4-2 ja kui Eric Cantona saabus, siis oli see 4-4-1-1. See oli väga paindlik. Igaüks teeks iga teise inimese töö ära. Nemad pole hetkel paindlikud oma tegemiste osas,” ütles Parker Eurosport’i vahendusel.

scroll to top