fbpx
Close

Klopp: arvasin, et Mane on räppar, kui temaga esimest korda kohtusin

Avatar

Sadio Mane. Foto: Reuters/Scanpix

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp meenutas, et Dortmundi Borussiat juhendades tahtis ta meeskonda tuleviku perspektiiviga mängumeest juurde tuua ja üheks variandiks oli Sadio Mane, kuid senegallane ei tundunud tol korral tõsiseltvõetavana.

Mane profikarjäär algas 2011/12 hooajal Prantsusmaal Metzi ridades ning edasi pallis ta kahel hooajal Austria tippklubis Salzburgi Red Bullis. 2014. aastal liikus ta edasi Premier League’i Southamptonisse, kuid enne seda huvitusid temast ka Dortmund ja Klopp. Kuigi 2016. aasta suvel saabuski Mane Kloppi juhendatavasse võistkonda, Liverpooli, siis praeguseks seal 161 mänguga 77 väravat löönud ääreründaja suunas oma riietumisstiiliga sakslasest peatreeneri valele otsusele.

“Mäletan esimest kohtumist Sadioga. See oli Dortmundis ja üks väga noor kutt istus seal. Tema nokkmüts oli kõverdi peas ja blond triip juustes endiselt olemas, nagu praegugi. Peale vaadates nägi ta välja nagu räppar. Mõtlesin: “Mul pole selle jaoks aega.” Meie meeskond polnud toona üldse halb. Vajasin kedagi juurde, kellele sobiks alguses algkoosseisust eemale jääda ja suudaks areneda. Ütleksin, et tunnen inimesi päris hästi, aga sel korral eksisin! Jälgisin tema karjääri edasi ja tema edukust Salzburgis. Southamptonis ta domineeris täielikult,” rääkis Klopp peagi Mane’st ilmuvas dokumentaalfilmis.

Kahest hooajast Southamptonis Kloppi jaoks piisas, et veenduda Mane tasemes. “See kõik oli suurepärane. Sadio tahtis minuga sama palju koostööd teha kui mina temaga, mistõttu tegemist oli mõlemale osapoolele soodsa olukorraga.”

28-aastane Mane meenutas ka ise, et just matš Liverpooliga sai tema karjääris määravaks. “Olin Southamptonis ja mängisime Liverpooli vastu. Olin pingil. Poolajaks olime 0:2 kaotusseisus. Treener Ronald Koeman saatis mind seejärel platsile. Pöörasime mängu enda kasuks ja ma lõin kaks väravat. Ma olin see tähtsusetu mängija, kes tegi just tohutu etteaste. Liverpool oli klubi, kes märkas mängijaid, kes neid karistas ja seega ei saanud nad öelda ei ning Klopp helistas mu agendile,” meenutas Mane.

scroll to top