fbpx
Close

Van Persie: Emery puudulik suhtlemisoskus on takistuseks Arsenali mängijatega ühtseks tervikuks saamisel

Avatar

Unai Emery. Foto: Reuters/Scanpix

Kaheksa hooaega Londoni Arsenali ridades pallinud ja nüüdseks karjääri lõpetanud hollandlasest ründeäss Robin van Persie arvates ei suuda Kahurite peatreener Unai Emery luua enda ja mängijate vahele vajalikku sidet.

Arsenal pidi esmaspäeval võtma Premier League’is vastu valusa 0:1 kaotuse Sheffield Unitedilt ning neljapäevalgi polnud kergem mäng Euroopa liigas portugallaste Vitoria Guimaraesiga. 1:2 kaotusseisust rabeleti tänu Nicolas Pepe kahele tabamusele kokkuvõttes välja, aga endine Hollandi koondislane Van Persie näeb meeskonnas rohkesti murekohti.

“Ma ei usu, et Emery suudab oma mängijatega ühist keelt leida. Arvan, et nad on endiselt nendes elementides nõrgad, mis olid ausalt öeldes probleemiks ka minu ajal. Kõik peaksid tundma vastutust. Kas mängid tsoonidesse või mees meest? Kui oled raskustes, siis peaksid viimase variandi kasuks otsustama, sest siis vastutad vaid oma mängija eest. Tegemist oleks üks ühele olukorraga. Eelmisel nädalal nad lubasid endale taas värava lüüa nurgalöögist. Ütlesin mõned nädalad tagasi, et Arsenal kaotab pisidetailide pealt hooaja kohta 12-15 punkti ja peaks seetõttu asjad selgeks mõtlema. Sa pead lahenduse leidma,” rääkis Van Persie BT Sporti vahendusel.

“Te näete, et osade mängijate puhul – ja see pole peatreeneri kritiseerimiseks tänase (eilse – toim.) õhtu kohta – on see olukord kinni viimaste kuude või isegi aasta põhjal. Mängijana sa tahad seda tunnet, et pead tagasi spurtima ja nüüd sa näed, et mõned lihtsalt sörgivad. Selles peitub oht. Kui sul on väga hea treener ja oled keskväljal ning näed ohtu, siis jooksed oma elu eest, sest sa tead, et kui ei tee seda, siis sind karistatakse ära.”

“Minu peatreeneriteks on olnud Arsene Wenger, Louis van Gaal, Sir Alex Ferguson, väga palju treenereid. Nende peamine kvaliteeditunnus oli arusaadav olla. Kui täiesti ausalt rääkida, siis keegi saatis mulle eelmisel nädalal video Emeryst, kuidas ta püüab midagi selgitada ja ma ei suutnud välja mõelda, mis see olla võiks, kui ta vaid ütles “come“, “come“, “come!” See on väga tähtis. Sa pead tegema end arusaadavaks, olema liider ja liider peab oma mängijatega suutma selgelt suhelda,” lisas Van Persie.

scroll to top