fbpx
Close

28 aastat ootamist: Inglismaa on MM-i poolfinaalis!

Avatar

Dele Alli. Foto: Action Images/Reuters/Scanpix

Inglismaa MM-i muinasjutt on jätkumas, kui veerandfinaalis näidati Rootsi vastu kindlat mängu, hoiti puur puhtana ning Harry Maguire’i ja Dele Alli väravatest võeti 2:0 võit.

Mängu algus oli ettevaatlik ja närviline, kui kumbki tiim ei soovinud erilisi riske võttaja kulgesid ning elasid mängu sisse. Pooltund möödas, sai Inglismaa standardolukorra ning keskkaitsja Harry Maguire’i kõva pealöök sahistas väravavõrku. Rootslased proovisid vastata, kuid hoopis inglased olid teisele tabamusele lähedamal, ent Manchester Citys palliv Raheem Sterling tegi valed otsused või liiga kõvad puuted, raisates suurepäraseid võimalusi.

Teisel poolajal tekkis Rootsil kohe fantastilisi võimalusi, ent Jordan Pickfordi järjekordne supermäng oli tõsiasi ja Evertoni puurilukk näitas maailmaklassi, hoides puuri puhtana. Kui Inglismaa mängis Rootsi karistusalas kõik puhtaks, siis jäi Allil ainult vaevaks kõksata pall peaga väravasse.

Viimati jõudis maailma vaadatuima vutiliiga kodumaa MM-i poolfinaali 1990. aastal. Üleüldse on see nüüd kolmas kord, kui Inglismaa mängib poolfinaalis – eelmainitud aastanumbrile eelnes 1966. aasta, kui jõuti ka finaali ning alistati Saksamaa 4:2.

scroll to top