fbpx
Close

EDETABEL: 5 vabaagenti, kes annaksid igale Premier League’i tiimile tulevärki juurde

Avatar

Franck Ribery ja Arjen Robben. Foto: Imago Images/Scanpix

Kui Tottenham on maksmas Lyonile 70 miljoni euro kanti poolkaitsja Tanguy Ndombele eest ja Manchester City on ostmas Atletico Madridi keskväljameest Rodrit umbes 65 miljoniga, siis jääb mulje, et väärt mängijate nimel peab kukrut kõvasti kergendama.

Tegelikult on juulikuu alguses õige mitu tippmängijat vabaagendi staatuses, kes võiksid panna pea iga Premier League’i tiimi särama.

Dani Alves

42 tiitlit võitnud brasiillane on selle numbriga vutiajaloo pärjatuim jalgpallur ning kuigi arvati, et praeguseks 36-aastane paremkaitsja ei suuda kõrges eas enam tipptasemel mängida, siis vägagi arvestatavad hooajad Juventuse ja PSG ridades tõestasid vastupidist. Võib öelda, et tema oskused aitasid Itaalia meistri Meistrite liiga finaali, sepistades mitu üliotsustavat tabamust võistlussarjas.

Franck Ribery

2006. aasta MM-il särama löönud vasakäär veetis pea kümme aastat Müncheni Bayernis, mängides end fännide südametesse. 36-aastane prantslane ei kavatsegi putsasid veel varna riputada ning temagi on kõrges eas näidanud võimekust mängida tippvutti. Eelmisel hooajal sai ta Niko Kovaci käe all platsile kokku 36 mängus.

Arjen Robben

Maailma parim ühejalgne jalgpallur pühendas oma parimad aastad Müncheni Bayernile, moodustades Riberyga maailma esimese “inside forwardi” duo, mille tõi ellu just Louis van Gaal. Hollandlase legendaarseid petteid teadsid kõik, kuid ikkagi läksid tippkaitsjad selle õnge ning kiilaspea vasak jalg kihutas kuuli tagumisse nurka. Kui vorm võib olla ajutine, siis klass on igavene ning maailmas pole väga palju nii täpse jalaga vasakujalgseid mängijaid kui on see legend.

Daniel Sturridge

Koos Luis Suareziga Liverpooli peaaegu Premier League’i meistriks vedanud inglane sai sel suvel lõpuks klubist priiks, kui peatreener Jürgen Klopp ei näinud temas piisavalt kvaliteeti. Tõepoolest, Sturridge pole Roberto Firmino või välkkiirete äärtega samal tasemel, kuid sellest hoolimata on 29-aastane näidanud, et võib keerulisel hetkel mängu ikkagi enda peale võtta ning tulemusi tuua. Eelmisel hooajal lõi ta ulmevärava Chelseale, päästes tabloole viigi ning Meistrite liigas lõi just tema PSG-le avavärava.

Danny Welbeck

Sir Alex Fergusoni üks omapäraseid jokkereid tema Manchester Unitedi lõppakordides siirdus Louis van Gaali loal mõni hooaeg hiljem Arsenali, kus ta küll esiründaja rolli kordagi täita ei saanud, kuid tegi tihtipeale “oma ära”. Kahjuks on viimased kaks aastat olnud ta peamiselt vigastuspausil, hetkel on ta värskelt taastunud võikast hüppeliigese vigastusest.

 

scroll to top