fbpx
Close

Zlatan: kaalusin karjääri lõpetamist, aga mängijatele oli vaja teha selgeks, mida AC Milani esindamine tähendab

Avatar

Zlatan Ibrahimovic. Foto: REUTERS/Scanpix

39-aastane ründeäss Zlatan Ibrahimovic avaldas hiljutises intervjuus UEFA-le, et oli mõtlemas karjääri lõpetamisele, kuid tahtmine oma endist koduklubi AC Milani tagasi Itaalia tippu aidata oli liiga ahvatlev, et sellest ära öelda.

“Esimene küsimus, kui Milani tagasi tulin, oli seotud kõigi endiste mängijatega, kes olid naasnud ja kes ei suutnud algselt kohaneda sealsete standarditega. Neid tabas põrumine. Mis on mu puhul teisiti? Vastasin lihtsalt, et ma pole kunagi kaotanud kirge selle vastu, mida teen. Igal korral, kui väljakule lähen, tunnen end kui väike laps esimest korda kommi süües. Saan aru, et pall on mu parim sõber ja tahan oma parima sõbraga olla koos oma ülejäänud elu,” rääkis vanameister Ibrahimovic, kes tänavusel hooajal löönud Milani eest kuue mänguga kümme väravat.

“Elu koosneb katsumustest. Tundsin, et mulle piisab kõigest ja hakkasin mõtlema, kas jätkata või mitte. Mu jaoks oli tegemist suure katsumusega tulla siia tagasi, et püüda muuta mentaalsust – muuta olukorda ja panna mängijad aru saama, milles Milan seisneb. See Milan, mida ma tean ja mida terve maailm teab.”

Ibrahimovic lisas, et paneb oma võistkonnakaaslastele pinged peale, mille abil annavad nad endast igas mängus oma parima. “Kui mängin, siis võtan oma isiksuse ja kvaliteedi endaga väljakule kaasa. Panen võistkonnakaaslastele tohutu pinge peale, tahan neist igast parima välja saada. Mõned võtavad selle hästi vastu, mõned vähem, mõned ei tule sellega toime. Nende arust on väga raske omapoolne esitus teha, kui seda on vaja ja me otsustame, et seda on vaja. Ma otsustasin, et tuleb iga päev oma parim anda. See, kuidas treenid, väljendub ka su mängus.”

“Oled noor või vana, ma panen sulle samasuguse pinge peale, sest kui oled siin, siis on sellel põhjus. Sa oled siin, sest oled piisavalt hea. Aga väljakult eemal kui oled noor, siis loomulikult räägin sinuga teistmoodi. Kohtlen sind teisiti ning käitumine pole samasugune võrreldes vanemate mängijatega. Väljakul on aga mu jaoks kõik samad. Ma pole kunagi rahul. Tahan alati rohkemat ja võib-olla seetõttu olengi täna siin ja olen võimeline mängima ning tegema seda, mida teen. Ma ei tea kuigi palju mängijaid ei minevikust ega nüüd, kes suudaksid esineda nii, nagu mina praegu. Pean end Benjamin Buttoniks, jään iga päevaga nooremaks. Pean tundma end elavana, tundma, et annan midagi tagasi,” ütles Ibrahimovic lõpetuseks.

scroll to top